Kerst in huis

Kerst in huis

De dagen worden korter, de avonden donkerder. Haal de gezelligheid in huis! Dat mag ook al een aantal weken/dagen voordat het Kerst is gelukkig. Het is niet moeilijk om uw interieur om te toveren tot een magische kerstsfeer. Met deze tips zal het zeker lukken!

De boom
De kerstboom is al jaren de belangrijkste versiering in huis. Een kerstboom staat voor een heidens vruchtbaarheidssymbool: de groenblijvende boom vertegenwoordigt de vernieuwing van het leven.
Een kerstboom is te koop is vele soorten en maten. Een dunne boom, een dikke boom, kort of lang. Maar ook de keuze tussen een echte boom, met naalduitval, of een kunstkerstboom is een lastige. Velen denken dat de kerstsfeer alleen met een echte kerstboom in huis te halen is, ook vanwege de heerlijke dennengeur. Gelukkig is er tegenwoordig een goed alternatief in de vorm van een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom heeft veel voordelen: hij is mooi egaal van opbouw, de naalden vallen niet uit, hij is onbrandbaar en gaat jaren mee. In ons tuincentrum heeft u ruime keuze uit diverse kerstbomen en kunstkerstbomen.

Kerstlampjes en licht in huis
Kerst is de periode van warmte en licht, dé gelegenheid bij uitstek om uw huis volop te verlichten. Het eerste wat u kunt doen om sfeer in huis te halen is het versieren van de (kunst)kerstboom. In vroegere tijden nog gewoon met kaarsen, daarna met kerstlampjes, maar tegenwoordig met led verlichting. Led kerstverlichting is een uitstekende en veilige oplossing voor het verlichten van uw boom, huis en/of tuin. Led verlichting heeft een laag energieverbruik en een lange levensduur. Daarnaast is led verlichting zeer veilig: het is sterk en wordt niet warm. Geen gedoe meer met kapotte lampjes in de boom of onzekerheid over de brandveiligheid van de lampjes.

Kerstballen en slingers
Naast lampjes is het mooi om de boom verder aan te kleden met prachtige accessoires. De meeste versieringen voor in de boom kunt u jaren achtereen gebruiken. De traditionele kerstkleuren zijn natuurlijk rood, de kleur van warmte en licht, en groen, de kleur van bladeren en hoop. Daar wordt vaak nog de kleur goud, kleur van de zon, aan toegevoegd. Maar welke kleur u ook kiest, de harmonie is het belangrijkste. De trend voor 2011 is vooral kleurrijk, maar laat een combinatie zien van oud en nieuw, van ruw, natuurlijk tot glad gepolijst.

De feesttafel
Feit: we eten met onze ogen. Het feestelijk dekken van de tafel is dan ook een belangrijk sfeerelement voor de kerst. In ons tuincentrum vindt u prachtige accessoires voor het aankleden van uw kerstdiner. Van vazen tot borden, van kaarsen tot kerststukken. Combineer verschillende stijlen en kleuren met elkaar voor een speels effect. En pak eens lekker uit: met de kerst mag het zilveren bestek uit de kast en het prachtigste servies op tafel.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de laatste trends of een goed advies over hoe u de kerst in huis haalt? Onze tuinadviseurs staan voor u klaar. Vraag hen gerust alles over de mooiste (kunst)kerstbomen, kerstversieringen, led lampjes en accessoires.