Bomen, heesters en coniferen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de Bolacasia, Teurwilgje of Krenteboompje.

Heesters

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus.

Coniferen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Genoeg keuze in bomen, coniferen en heesters!

Wij hebben bij tuincentrum De Koning een ruim assortiment in bomen, coniferen en heesters. Bomen van klein tot groot, heesters en coniferen in vele soorten en maten. Kom naar ons tuincentrum in Rohel, Friesland, waar wij u op onze vernieuwde buitenafdeling genoeg keuze in bomen, coniferen en heesters kunnen laten zien!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten