Bomen, heesters en coniferen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de Bolacasia, Teurwilgje of Krenteboompje. U vindt een ruim assortiment bomen, heesters en coniferen bij tuincentrum De Koning in Rohel. Wilt u meer advies? Wij staan voor u klaar bij ons tuincentrum in Rohel!

Heesters

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren. En heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus.

Coniferen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen. Maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Meer tips over coniferen leest u op de website van tuincentrum de Koning Meer tips over coniferen vindt u hier op onze website

Genoeg keuze in bomen, coniferen en heesters!

U vindt bij tuincentrum De Koning bomen van klein tot groot, heesters en coniferen in vele soorten en maten. Kom naar ons tuincentrum in Rohel, Friesland, nabij Joure en Heerenveen. Waar wij u op onze buitenafdeling genoeg keuze in bomen, coniferen en heesters kunnen laten zien!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten