Bewaren

Tuinplanten

Tuinplanten één van de sterke punten van ons bedrijf!
Tuincentrum de Koning heeft een ruime keuze in tuinplanten te koop, vaste planten, éénjarigen, klimplanten en vijverplanten. Wij halen 2 à 3 keer per week nieuwe producten van de veiling of rechtstreeks bij de kwekers.


Vaste planten
Het voorjaar en de zomer zijn de glorietijden van vaste planten, maar ook het najaar kan er flink door worden opgefleurd. Bij ons heeft u de keuze uit ± 200 soorten vaste planten gerangschikt op thema.
Een kleine greep uit ons assortiment: Hosta, Lupine, Verbena, Campanula, Echinacea (zonnehoed),

Wat is een vaste plant?
Met een vaste plant bedoelen we een kruidachtige plant, met niet verhoutende stengels. Vaste planten overleven met ondergrondse wortels en vormen boven de grond ieder jaar opnieuw stengels, bladeren, bloemen en zaad. De meeste vaste planten sterven in de herfst bovengronds af en overwinteren ondergronds. Ieder jaar komen ze groter terug.

 

Eenjarige planten
1-jarige tuinplanten in de tuin, op het balkon of het terras in bakken en potten geven een fleurige en kleurrijke sfeer. Sommigen mensen wachten tot na IJsheiligen (11 mei), anderen kunnen niet wachten en willen de kleurenweelde eerder om zich heen hebben. Er zijn heel veel verschillende kleuren en soorten te koop. Een kleine greep uit ons assortiment: Lobelia, Fuchsia, Begonia, Petunia, Vijtig Liesje, Geranium, Mandevilla enz.

Wat is een éénjarige plant?
Een éénjarige plant is een plant die een groei- en bloeicyclus heeft van 1 jaar. Binnen dat jaar ontkiemt de plant, groeit en bloeit hij en sterft af. Éénjarigen zijn planten met een rijke bloei.


 
Klimplanten
Een tuin kan niet zonder verticale accenten. Klimplanten zijn daarvoor de ideale versierders ter verfraaiing van een muur, prieel of pergola of om een lelijke schutting aan het oog te onttrekken. Elke klimplant heeft wel iets aantrekkelijks, een rijke bloei, een mooi blad, opvallende bessen. En in de meeste tuinen is er wel plaats omdat ze weinig ruimte nodig zijn in de grond. Een kleine greep uit ons assortiment: Clematis, Lathyrus, Kamperfoelie, Klimhortensia, Bruidssluier, Hop, Hedera, Blauweregen, Klimrozen enz.Vijverplanten
Planten vormen een aantrekkelijk onderdeel van een vijver. Ze zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nuttig voor het biologisch evenwicht in de vijver. Ze zorgen ervoor dat het water helder blijft, geven schaduw in het water en zijn nuttig voor allerlei dieren in de vijver.

Oeverplanten willen met hun wortels in kletsnatte grond staan, de meeste kunnen ook in ondiep water groeien.
Enkele voorbeelden van oeverplanten;  Dotterbloem, Lisdodde, Zwanenbloem, Kattenstaart.

Vijverplanten voor diep water groeien meestal in het midden van de vijver, de bladeren drijven op het water. Er zijn ook los drijvende planten.
Enkele voorbeelden van vijverplanten; Waterlelie, Waterlelie, Kikkerbeet, Krabbenscheer.

Zuurstofplanten kunnen los in het water drijven of in de bodem wortelen. Ze zorgen voor extra zuurstof in het water en verbeteren zo de waterkwaliteit.
Enkele voorbeelden van zuurstofplanten; Waterpest, Fonteinkruid, Gedoornd hoornblad.