Bloembollen en zaden

Toon filter Verberg filter
Geen producten gevonden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elk plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn 4botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, De bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bollen op pot

U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en deze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Maar het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar al bollen op pot te kopen in onze online webshop en natuurlijk in ons tuincentrum op de Meerweg 3 in Rohel, Friesland. Aan u de keuze!. 

Zaden

Tuincentrum De Koning in Rohel, Friesland heeft een ruim assortiment zaden te koop in de online webshop. Zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin. Daarnaast kunt u diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) kopen die uw voortuin een fleurige aanblik geven.